Colegiul Economic "Dionisie Pop Martian

Proiecte eTwinning

Comme des Robinsons

03.09.2016

Asemenea celebrului personaj, Robinson Crusoe, toate grupele, constituite în fiecare ţară (Franţa, Italia, Tunisia şi România), care au participat la proiect, au eşuat pe o insulă pustie, ca urmare a unui naufragiu. Fiecare a trebuit să înveţe să supravieţuiască, să-şi schimbe meseria, să descopere un nou mod de viaţă şi să înţeleagă că întotdeauna există o soluţie pentru rezolvarea unei probleme, chiar dacă aceasta este cea a naufragiaţilor (imigranţilor) din zilele noastre. Cele două grupe cu elevi din liceul nostru au fost îndrumate de prof. Cristina Toth şi prof. Daniela Crişan. Proiectul a primit certificatul national de calitate iar produsul final, un videoclip, va fi prezentat la concursul Made for Europe din luna martie, 2018.

 

A la recherche de notre histoire

22.09.2015

Alături de profesori şi elevi din Franţa, Germania, Italia şi Irlanda, elevii clasei a IX-a E au pornit să descopere diversitatea lingvistică din sala de clasă şi din Europa. Au făcut cercetări pe internet şi în propria familie pentru a înţelege mai uşor istoria recentă a ţării noastre şi a ţărilor partenere în proiect, sub aspect geografic, istoric şi lingvistic. Produsul final al proiectului, a fost prezentat la concursul Made for Europe (2017), unde eleva Bolea Anastasia din clasa a X-a E a obţinut locul al III-lea. Elevii au fost coordonaţi de prof. Cristina Toth şi prof. Daniela Crişan.

Je viens d'un pays européen

19.10.2014

Proiect derulat în anul şcolar 2014-2015 cu parteneri din Spania şi Portugalia. Două grupe de elevi din clasa a IX-a E, coordonate de prof. Mihaela Stanciu şi prof. Daniela Crişan au pus în valoare frumuseţile regiunii în care trăim, Transilvania. Produsul final, o prezentare PPT, a fost prezentat la concursul Made for Europe (2016), unde eleva David Larisa (clasa a X-a E) a obţinut locul al II-doilea pe judeţ. Acelaşi proiect a constituit punctul de plecare pentru lucrarea «Fac parte dintr-un proiect eTwinning», prezentată de eleva Iuonaş Alina (clasa a IX-a E), la simpozionul naţional de la Galaţi (2015), «Etwinning – o comunitate de învăţare», unde a obţinut locul al doilea. Proiectul a fost prezentat în cadrul Cercului pedagogic din 29 aprilie 2015, de către elevii David Larisa şi Mocan Adrian, din clasa a IX-a E.