Colegiul Economic "Dionisie Pop Martian

MARȚIENII SUNT MASTERCHEF ÎN BUCĂTĂRIE

Vineri, 28.05.2021 în baza de practică a Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia s-a desfășurat etapa finală a concursului pe meserii „Astăzi ELEV, mâine MASTERCHEF – preparate tradiționale din carne de miel sau carne pui și desert” în cadrul proiectului POCU/633/6/14/132926, „ELEVUL DE AZI, ANGAJATUL DE MÂINE”, adresat elevilor cu preocupări gastronomice din liceu.

Concursul s-a desfășurat în doua etape, pe parcursul a două săptămâni din luna mai. Pentru prima etapă s-au înscris 25 de echipe, formate din 2 elevi din învațământul liceal și professional, care au realizat un preparat de bază și un desert.

La finalul primei etape au fost desemnate 5 echipe câștigătoare care au acces în etapa finală a concursului unde au avut de pregătit un preparat din carne de pui sau miel și un desert, prin tragere la sorti.

Cele 5 echipe au fost compuse din elevii: Puican Ciprian / Vinersar Andrei, Pădurean Călin / Dărămuș Maria, Szilagy Melania / Roșca Diana, Szabo Erneszt / Sasu Alexandru, Hada Ana Maria / Raica Robert și au fost jurizate de bucătar șef Giovanni Buzgure de la Hotel Cetate din Alba Iulia și de bucătarul Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, Tudor Chezan. Criteriile de jurizare a preparatelor au vizat: platingul, gustul, originalitatea, mirosul, respectarea gramajului și încadrarea în timp.

După 3 ore în care fiecare echipă a pregătit preparatele, conform rețetei primite, a fost desemnată echipa câștigatoare a premiului I și a unei recompense financiare de 300 lei pentru fiecare din cei 2 membrii ai echipei. Cu preparatul ,, Spanac cu carne de miel și cozonăcei” echipa compusă din elevii Hada Ana Maria și   Raica Robert din clasa a XI a F s-au clasat pe primul loc, reușind să impresioneze juriul prin măiestria de care au dat dovadă și prin calitatea preparatului. La finalul competiției au fost răsplătite cu diplome și celelalte echipe calificate în etapa finală a concursului.

Felicitări învingătorilor, celorlalți elevi premiați și profesorilor care i-au pregătit.